3 weken IJsland – rondreis met eigen vervoer

*Vertrek iedere dinsdag in de periode van 23 juni t/m 18 augustus 2015*

Een fantastische reis langs fjorden, watervallen, vulkanen en geisers. Een reis voor ondernemende families met veel actieve excursiemogelijkheden.
Vergeet vooral uw badkleding niet, onderweg zijn er diverse openluchtzwembaden. U verblijft in volledig ingerichte vakantiewoningen voor telkens 1 week.

Dit is een voorbeeldreis. Het is altijd mogelijk om de reis naar uw wensen aan te passen, bijvoorbeeld door een paar dagen in de hoofdstad te verblijven of nog een week langer in een huisje. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dag 1
Dinsdag
Vertrek om 11.30 uur vanuit Hirtshals (Denemarken) voor de overtocht met Smyril Line naar Seiðisfjörður via een korte stop op de Færøer Eilanden
Dag 2
Woensdag
Geniet van de faciliteiten aan boord van MS Norröna. Neem een duik in het zwembad of bezoek onze bioscoop voor een ontspannende film. Vergeet niet om op ons zonnedek te genieten van het uitzicht en de frisse lucht. Voor de kinderen is er ook een ruimte om te ontspannen met flat-screens, playstations, spellen of om gewoon met elkaar te kletsen en te ontspannen.
Dag 3
Donderdag
Aankomst in Seiðisfjörður om 08.30 uur. Na ontscheping volgt u de noordelijke Ringweg en passeert u een zeer gevarieerd landschap op weg naar uw vakantiewoning in het noorden van IJsland. Uw vakantiewoning is van alle gemakken voorzien en heeft een volledig in gerichte keuken en badkamer. Lakens inbegrepen.
Dag 4 t/m 9
Vrijdag t/m woensdag
Het noorden van IJsland biedt enorm veel excursiemogelijkheden. Breng een bezoek aan het Mývatn merengebied met haar thermische bronnen om heerlijk in te ontspannen en het grote lava labyrinth bij Dimmuborgir . Meer actie en spanning krijgt u op een walvis safari vanuit Hauganes. Het noorden van IJsland staat bekend om haar grote populatie walvissen. De hoogste waterval van Europa de Dettifoss met een val van 44 meter heeft een pad dat u zeer dicht bij de waterval brengt. Akuréyri, ook wel de hoofdstad van het Noorden genoemd is een pittoreske plaats gelegen aan de Eyjafjörður fjord met een mooie botanische tuin en diverse shopping mogelijkheden. Hier bevinden zich ook diverse outlet stores waar u de prachtige wollen IJslandse truien kunt kopen. De zon gaat in de zomer niet onder en zorgt voor lange zomerdagen. Een wandeling in de middernachtszon laat het eiland zien in een heel ander licht.
Dag 10 t/m 18
donderdag t/m donderdag
Vandaag rijden we naar de Oostkust van IJsland voor uw tweede week op dit prachtige eiland. Uw vakantiewoning is van alle gemakken voorzien en heeft een volledig in gerichte keuken en badkamer. Lakens inbegrepen.

Maak een dagtocht naar de Oost fjorden. Rijdt naar het charmante dorpje Neskaupstaður en maak een korte maar mooie wandeling langs de kust. Bezoek het dorpje Reyðarfjörður en rijdt langs de oostelijke fjorden met hun mooie landschap.

Tip: bezoek het Museum van de Minerale Stenen van Petra, in het kleine dorpje Stöðvarfjörður. Buiten een kleurrijke en sprankelende collectie IJslandse semi-edelstenen is ook de tuin een bezoek waard. Via Breiðdalsvík keert u terug naar uw vakantiewoning.

Maak een trip naar het Lögurinn meer waar zich het grootste bosgebied van IJsland bevindt aan de Westkust van het meer.

Een excursie naar Borgarfjörður Eystri wordt zeker aanbevolen. Het charmante plaatsje heeft een mooie en pittoreske haven met een grote vogel klif. De kleurrijke ryolietbergen van het gebied hebben een indrukwekkende bergpas. Houdt u van vissen, in Oost-IJsland kunt u op zalm vissen!

Dag 18
Donderdag
Vertrek om 11.30 uur vanuit Seiðisfjórður met MS Norröna naar Hirtshals in Denemarken met een korte stop op de Færøer Eilanden.
Dag 19
Vrijdag
Het schip en haar bemanning staat voor u klaar. Relax en geniet van alle gedane indrukken samen met uw familie op deze onvergetelijke reis door IJsland.
Dag 20
Zaterdag
Aankomst in Hirtshals om 12.30 uur. Vanaf hier rijdt u naar huis.

Landeninformatie

Datum:  Vertrek iedere dinsdag
Prijsindicatie: Vanaf € 2.295,- per persoon vanaf 12 jaar – € 1.275 tot 12 jaar. Prijs is onder andere afhankelijk van de periode waarin u reist.

Prijzen zijn gebaseerd op is gebaseerd op 2x een week verblijf in een vakantiewoning op IJsland. Retourovertocht met Smyril Line op basis van één voertuig met 4 inzittenden, lengte maximaal 5.00 m en hoogte maximaal 1.90 m. Verblijf aan boord in een 4-persoonsbinnenhut met douche en toilet. De verzorging is op basis van logies.

Soort reis: Rondreis met eigen vervoer.

Inclusief

  • 2 x een week verblijf in een vakantiewoning voor max. 4 personen op IJsland
  • Retour overtocht met Smyril Line voor 1 voertuig met max. 4 inzittenden (lengte max 5.00 m. en hoogte max. 1.90 m)
  • Verblijf aan boord in een 4-persoonsbinnenhut met douche en toilet

Exclusief

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per boeking
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Boek een reis met eigen vervoer naar Ijsland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie Boek een reis met eigen vervoer naar Ijsland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie Boek een reis met eigen vervoer naar Ijsland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie Boek een reis met eigen vervoer naar Ijsland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie Boek een reis met eigen vervoer naar Ijsland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie