11- daagse autorondreis Ierland

In elf dagen tijd maakt u kennis met een boeiend land. De cultuur van Ierland is gevormd door duizenden jaren van mythes, legendes, elfjes, magiërs en strijdende helden. Niet voor niets zijn er zoveel kastelen in dit land. De prachtige natuur zorgt ervoor dat u zich tijdens deze autorondreis onderweg niet hoeft te vervelen. De steden in Ierland zijn ook zeker de moeite waard, al was het maar om eens een bezoekje te kunnen brengen aan een echte Ierse pub. Aan het eind van deze reis gaat u met veel onvergetelijke herinnering naar huis.

Dit is een voorbeeldreis. U kunt ook een andere route kiezen of de reis uitbreiden met een bezoek aan de hoofdstad Dublin.

Dag 1
 Maandag: Heenvlucht Dublin – Wicklow
U vliegt vanuit Nederland naar Dublin Airport, waar u de huurauto ophaalt.  Vanaf hier vertrekt u voor een panoramische Dublin City tour. In deze stad is veel te zien, prachtige parken, beelden, gebouwen en het havengebied. Vertrek vanuit Dublin en verder naar het zuiden naar County Wicklow. Bezoek de Tuin van Ierland en geniet van het mooie platteland dat Ierland heeft te bieden. Na de tour en andere bezichtigingen gaat u naar het hotel voor diner en overnachting.
Dag 2
Dinsdag : Dublin – Drogheda – Cooley Peninsula – Belfast
Na het ontbijt vertrekt u vanaf Dublin naar het noorden naar Drogheda en Monasterboice Monastic Site. Monastic Site is één van Ierlands bekendste en eerste religieuze terreinen. Hier staan de overblijfselen van twee kerken, een ronde toren, drie hoge kruizen en een Gotische zonnewijzer.
Na deze historische bezichtigingen gaat u door naar de Cooley Peninsula. In de middag bezoekt u Belfast City en kunt u interessante plekken van de stad verkennen, zoals Albert Square en de Protestantse en Katholieke wijk. Diner en overnachting in het hotel.
Dag 3
Woensdag: Belfast – Antrim Coast – Giant’s Causeway – Derry – Letterkenny
U vertrekt vanuit Belfast en reist langs de prachtige kustlijn van Antrim om deze mooie kust te zien. De Antrim kliffenkust die bekend staat om zijn schoonheid en de Giant’s Causeway vormen een grillige kaap van netjes verpakte kolommen van zeshoekige basaltblokken, ongeveer 6 miljoen jaar oud.
U reist door naar Derry City, waar  u de stad Letterkenny kan verkennen. Dit is een plaats in het Ierse graafschap County Donegal. In Letterkenny is de prachtige St. Eunan’s Cathedral te vinden, gebouwd naar een idee van kardinaal O’Donnell. Diner en overnachting in het hotel in Letterkenny.
Dag 4
Donderdag: Letterkenny – Castlebar
Vandaag begint u de ochtend in het Nationaal Park Glenveagh. Dit park ligt in het hart van het Derryveagh gebergte in het noordwesten van County Donegal. Het park, meer dan 16.000 hectares, bestaat uit drie gebieden.
Via County Donegal reist u naar het zuiden, naar Castlebar Town, een zeer vriendelijke stad. Castlebar heeft veel verschillende attracties in de omgeving, zoals Ballintuber Abbey, Croagh Patrick, Foxford Woollen Mills, en de Turlough Round Tower. Diner en overnachting in het hotel in Castlebar.
Dag 5
Vrijdag: Castlebar – Clare Island – Connemara – Galway
Vanuit Castlebar vertrekt u vandaag naar Roonagh Pier en gaat u  met de pont naar Clare Island. Het is het grootste van de Mayo eilanden voor de west-kust, het heeft een gevarieerd landschap: spectaculaire klippen met grote aantallen broedende zeevogels en een rijke ‘binnenland’ topografie van heuvels en moerassen en kleine stukken bos. In de middag gaat u terug met de veerboot van Clare Island naar Roonagh Pier.
Van Roonagh reist u door de prachtige Connemara streek. Connemara is één van de laatste ongerepte gebieden in Ierland. Van het ruige Twelve Bens gebergte in het noorden, door het Meer-rijke Roundstone Bog naar de gouden stranden aan de Atlantische Oceaan.
Als laatste gaat u vandaag naar Galway City. Het is een stad in het graafschap Galway, maar met zijn “laissez-faire”-sfeer en artistieke ‘vibe’ voelt het als een groot gezellig dorp. Diner en overnachting in het hotel in Galway.
Dag 6
Zaterdag: Galway – Burren – Cliffs of Moher – Dingle – Tralee
U  vertrekt vanuit Galway en reist door de mooie Burren streek. De Burren is in feite een paradijs voor botanici, omdat enkele van de zeldzaamste soorten bloemen in de wereld hier gevonden zijn, groeiend tussen de stenen en scheuren in de rotsen.
Tijdens deze tocht door de Burren zult u de beroemde dorpen van Doolin, Fanore Bridge en Ballyvaughan passeren. Vandaag brengt u ook een bezoek aan de Cliffs of Moher. Deze loodrechte klippen staan 200 meter boven de wilde Atlantische Oceaan. De klippen vormen de verblijfplek van duizenden zeevogels en het uitzicht op een heldere dag is spectaculair.
Na de prachtige klippen maakt u met de pont de oversteek van Killimer naar Tarbert over de Shannon. Vanuit hier reist u door naar Dingle Peninsula.
U vervolgt de weg naar Dingle stad, langs de zuidelijke oever van het schiereiland via Camp en Annascaul. Vervolgens naar het uiterste punt Stea Head, langs Dunquin en Ballyferriter om dan terug te keren naar Dingle en Tralee. Diner en overnachting in het hotel in Tralee.
Dag 7
Zondag
Rustdag.
Dag 8
Maandag: Ring of Kerry – Tralee
Vandaag staat een volledige dagtour over The Ring of Kerry op het programma. The Ring of Kerry is bekend om het prachtige panorama uitzicht over de Atlantische Oceaan. De route gaat verder langs Killorglin, naast het Caragh meer en door naar Glenbeigh waar u weer een magnifiek uitzicht heeft op de Atlantische Oceaan. De reis gaat door langs de zuidelijke kusten van Dingle Bay naar Kells en ten zuiden van Cahersiveen, waar Valentia Island in zicht komt. Door naar Waterville, waar u de kustlijn volgt door de Coomakista Pass, Derrynane, Sneem en naar Kenmare.
De route gaat daarna naar Killarney, via Moll’s Gap en Ladies View, die een prachtig uitzicht geven op de meren. Prachtig gelegen naast het Muckross meer (de op één na grootste van de drie meren van Killarney) liggen de Muckross Gardens. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te snuffelen in de ambachtelijke werkplaatsen. Vroeg in de avond keert u terug naar het hotel in Tralee voor diner en overnachting.
Dag 9
Dinsdag: Tralee – Beara Peninsula – Clonakilty
U reist vandaag naar County Cork en onderweg komt u  door de prachtige West Cork streek. Vanuit County Cork gaat u door naar het ongerepte en spectaculaire Beara schiereiland. Hier kunt u genieten van het mooie vergezicht, de vele hunebedden en de steencirkels onderweg rond het schiereiland. De schitterende route passeert de Caha gebergtes, die vormt de ruggengraat van het eiland. U rijdt verder door de West Cork streek, naar Glengarriff, Bantry, Skibbereen en Clonakilty.
Dag 10
Woensdag: Clonakilty – Kinsale – Cork
Na het ontbijt gaat u, op deze laatste dag, via Brandon naar het aan de kust gelegen vissersdorpje Kinsale. In dit dorpje kunt u op uw eigen tempo een wandeling maken en het dorpje bekijken. Na deze ontspannen ochtend reist u door naar Cork City.
De stad Cork was Culturele Hoofdstad van Europa in 2005. Cork is gelegen aan de moerassige oevers van de Lee. In het hart van de stad, splitst een eiland de Lee. Veel straten lagen vroeger langs het kanaal met mooie grachtenpanden en koopmanshuizen. Er zijn vele interessante plekken om te bezoeken in Cork: de imposante kathedraal van St. Finbarr, die werd door de beroemde Victoriaanse architect William Burges gebouwd en St. Anne’s kerk, in de wijk Shandon. In deze kerk hangen de klokken van Shandon (Shandon Bells), een serie van acht klokken geïnstalleerd in 1752, waar u het lokale volkslied kunt horen spelen. Diner en overnachting in het Rochestown Park Hotel in Cork.
Dag 11
Donderdag: Cork – Terugvlucht – Amsterdam
Na het ontbijt heeft u nog enkele vrije uren in Cork. In de middag rijdt u naar Cork Airport, waar u de huurauto weer inlevert,  en incheckt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Prijsindicatie: € 1.095,- tot  € 1.245,- p.p. op basis van twee samenreizenden. De prijs is onder andere afhankelijk van de reisperiode. 
Maaltijden:
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Heeft u een speciaal dieet, dan kunt u dat bij aanmelding aangeven.
Toeslag 1 pers. kamer : op aanvraag
Soort reis: Rondreis met huurauto

Inclusief

 • vluchten per lijndienst Amsterdam – Dublin, Cork – Amsterdam, incl. luchthavenbelastingen en toeslagen
 • 11 dagen huurauto voorzien van GPS, categorie compact
 • 10 overnachtingen in een 2 pers. kamer/bad of douche en toilet op basis van halfpension
 • Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • benzine
 • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) – € 2,50 per aanmelding.
 • administratiekosten € 15,00 per boeking.
 • fooien
 • verzekeringen
 • schaderegeling aan auto’s en of uitvallen door bijvoorbeeld technische gebreken, alsmede dientengevolge niet genoten verblijfsaccommodatie
 • schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

ierland2 ierland3 ierland4 ierland5 ierland6 Boek deze reis naar Ierland bij Image Travel - christelijke reisorganisatie