9-daagse rondreis door het Noorden van Spanje

Noord-Spanje staat ook bekend als het groene Spanje. De streken laten een andere kant zien dan het mediterrane Spanje. Dichte bossen en diepgroene valleien, een hoog berglandschap en een dramatische kustlijn met fjorden en steile kliffen, schitterende stranden met een prachtige branding. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella doorkruist het landschap. Als er ergens een perfecte combinatie bestaat van cultuur, natuur en gastronomie, dan is dat wel in het noorden van Spanje. Het eerste wat opvalt wanneer u naar deze streken van Spanje reist, zijn wisselende landschappen, waaronder het spectaculaire nationale park van de Picos de Europa en een van de mystiekste plaatsen van de regio: de meren van Covadonga, steden waarvan sommige, indrukwekkende monumenten door de UNESCO uitgeroepen zijn tot werelderfgoed, zoals de Herculestoren of de stadsmuren van Lugo.

Deze reis is een voorbeeld. Het is altijd mogelijk om deze reis aan uw wensen aan te passen. Denk daarbij aan een uitbreiding van de reis met bijvoorbeeld een aantal dagen Madrid, deze reis met eigen auto of een aantal dagen door Galicië. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dag 1
Maandag
Vanochtend vliegt u met KLM rechtstreeks naar Madrid. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u door naar Léon. Deze stad ligt op 841 meter hoogte op de Spaanse hoogvlakte. Verken deze stad met veel historische bezienswaardigheden zoals de beroemde gotische kathedraal en het oude centrum. Hierna rijdt u door naar uw hotel vlakbij Gijon. U verblijft 3 nachten in een hotel in het hart van Austurië.
Dag 2
Dinsdag
Na het ontbijt rijdt u naar de prachtige kust van Cabo Vidio met zijn kliffen van meer dan 100 meter hoog. Breng een bezoek aan Cudillero, een klein vissersplaatsje, gelegen aan de voet van de berg. Prachtig zijn vooral de huizen met hun felgekleurde ramen die als het ware hangen aan de steile kliffen die de haven omzomen. De stad kent vele kleine visserstavernes gelegen aan de smalle, met kinderkopjes geplaveide straatjes langs de zee. Geniet hier van een heerlijke tapaslunch.
Dag 3
Woensdag
Begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het bedevaartsoord en het heiligdom van Covadonga. Of rij door het adembenemende landschap van het Picos d’Europa Nationaal Park naar de meren van Covadonga. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Het plaatsje Cangas de Onis is ook zeer de moeite waard.
Dag 4
Donderdag
U verlaat vandaag Austurië en gaat naar Galicië. Breng onderweg een bezoek aan Grandas de Salime, de laatste stop op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella. Bezoek in Lugo de oude binnenstad die omsloten wordt door zeer goed bewaard gebleven stadsmuren uit de Romeinse tijd. U verblijft de komende 5 nachten in een hotel in A Coruna.
Dag 5
Vrijdag
In A Coruna is zeer veel te zien. Bijvoorbeeld het 16e eeuwse San Anton kasteel, de Hercules vuurtoren en de oude binnestad. U heeft de hele dag de tijd om deze stad te verkennen.
Dag 6
Zaterdag
Een prachtige tocht langs de ruige kust brengt u naar Cabo Vilan, één van de vele vuurtorens langs de kust. Maak een mooie wandeling. Of breng een bezoek aan het vissersplaatsje Muxia.
Dag 7
Zondag
Rustdag
Dag 8
Maandag
Vandaag heeft u een hele dag de tijd om de prachtige stad Santiago de Compostella te ontdekken. Bezoek de kathedraal en zijn museum. De kathedraal is gebouwd in de 11e eeuw op de overblijfselen van een nog oudere kerk. De inrichting is oorspronkelijk Romaans. De klokkentoren is 72 meter hoog. De kerk is versierd met vele afbeeldingen. De ingang van de kathedraal is het Obradoiro. Daarna komt men in het Portica de Gloria. Dit dateert vanuit de late middeleeuwen eeuw en is geheel in Barokstijl. In de kerk kan men afdalen naar de crypte waar het graf van Jacobus zich zou bevinden. Dagelijks wordt er rond twaalf uur een mis opgedragen in de Kathedraal voor de pelgrims.
Dag 9
Dinsdag
De laatste dag is aangebroken. Vroeg in de ochtend verlaat u A Coruna en rijdt u naar Salamanca, een mooi tocht dwars door het binnenland van Castilië en Leon. Maak een wandeling door het centrum van Salamanca waar alle belangrijke bezienswaardigheden zich bevinden. Bezoek het Plaza Mayor, de oude universiteit en beide kathedralen. In de middag rijdt u naar de luchthaven van Madrid en vliegt u terug naar Amsterdam.
Landeninformatie

Prijsindicatie: €1.000,- tot €1.250,- p.p. gebaseerd op twee samenreizende personen, afhankelijk van de periode waarin gereisd wordt.
Maaltijden: Ontbijt is inbegrepen. Heeft u een bepaald dieet, dan kunt u dat bij uw boeking aangeven.
Soort reis: Self drive.

Inclusief

  • Retourvlucht Amsterdam – Madrid met KLM inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen
  • 9 dagen autohuur
  • 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

  • Overige maaltijden en dranken
  • Benzine voor de huurauto en eventuele extra gereden kilometers
  • Entreegelden
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

spanje1 spanje2 spanje3 spanje4 spanje5 spanje6 spanje7