16-daagse rondreis China

China is een gigantisch land en in één reis is het lastig om het hele land te ontdekken. In deze voorbeeldreis vindt u een aantal opties die u niet moet missen tijdens een vakantie naar China. Kijk u ogen uit in het immense Beijing met de vele culture bezienswaardigheden, bezoek de Chinese muur en geniet van de natuur in het land. Uiteraard kunnen we deze reis volledig voor u aanpassen.

Dit is een voorbeeldreis. Deze reis is bijvoorbeeld aan te vullen met een stedentrip Beijing of een combinatie met Hong Kong of een andere stad. China biedt vele mogelijkheden!  Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dag 1
Donderdag
Om 17.45 uur vertrekt u met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Beijing.
Dag 2
Vrijdag
Aankomst Beijing om 08.55 uur (lokale tijd). U wordt opgehaald van de nieuwe luchthaven van Beijing en naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. Het Bamboo Garden Hotel is een karakteristiek Chinees Courtyard (siheyuan) hotel in een rustige oude hutong steeg met een prachtige traditionele Chinese ambtenaren tuin. De oude hutong ligt in een van de weinig overgebleven oude wijken in het centrum van Beijing. U loopt de steeg uit en stuit op allerlei heerlijke Chinese restaurantjes. Het is maar 10 minuten lopen naar het gezellige Houhai Meer en de trommeltoren (Gulou). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vlucht en de omgeving van het hotel verkennen. Of ga naar de avondmarkt bij de Wangfujing, de belangrijkste winkelstraat van Beijing, waar allerlei Chinese lekkernijen verkocht worden.
Dag 3
Zaterdag
Beijing was de hoofdstad van de laatste twee keizerlijke dynastieën en dat heeft zijn monumentale sporen nagelaten. In het centrum van Beijing ligt de Verboden Stad, de vroegere woon- en werkplaats van de keizers en hun onmetelijk grote hofhouding. Binnen de dikke hoge muren kan men uren ronddwalen door de vele paleizen, paviljoenen en tuinen. Boven de toegangspoort van de Verboden Stad hangt nog steeds het kolossale portret van Mao Zedong, dat uitziet over het immens grote Tiananmenplein. Op het plein zijn het Mao Mausoleum, het Nationaal Historisch Museum en de Grote Hal van het Volk te bezichtigen. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. Beijing is intussen een zeer moderne stad geworden met nieuw ontworpen wolkenkrabbers, westerse winkelcentra, internetcafés en snelle auto’s. U bezoekt het plein, de Verboden Stad en het Jingshan park. Vanaf de heuvel in dit park heeft u een prachtig zicht op de Verboden Stad. In de avond kunt u genieten van een heerlijk Peking Eend diner.
Dag 4
Zondag
Rustdag
Dag 5
Maandag
Vandaag brengt u een bezoek aan één van de beroemdste bezienswaardigheden van China: de Grote Chinese Muur. U gaat naar een plek waar de Muur mooi in het landschap ligt, naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan, het is er (relatief) rustig en de omgeving is prachtig. In de middag bezoekt u het Zomerpaleis, het zomerverblijf van de late Qing keizers als keizer Qianlong en keizerinweduwe Cixi. Hier kunt u de rest van de middag doorbrengen in de mooi aangelegde tuinen, paleizen en tempels, met uitzicht over het gigantische – met de hand gegraven – meer.
Dag 6
Dinsdag
Tot halverwege de middag heeft u tijd om nog het een en ander in Beijing te bekijken. U kunt een bezoek brenegn aan de prachtige Tempel van de Hemel, de Lamatempel of indien u geïnteresseerd bent in moderne kunst kunt u een bezoek brengen aan Dashanzi, de moderne kunstwijk van Beijing. In de avond pakt u de trein om naar Xi’an te gaan. Uiteraard zijn er slaapplaatsen voor u gereserveerd.
Dag 7
Woensdag
In de ochtend komt u aan op het station van Xi’an en wordt u naar uw hotel gebracht. Xi’an was tijdens de Tang dynastie (618-907) het eindpunt van de Zijderoute karavaan en daardoor het centrum van de internationale handel . In de stad zijn dan ook veel overblijfselen uit deze tijd te vinden. De Grote Moskee bijvoorbeeld, de stadsmuur en de Trommel- en Klokkentoren. De grote moslimwijk is heel gezellig en u vindt hier veel eethuisjes in de oude volksbuurt. De grootste bezienswaardigheid van Xi’an is natuurlijk het Terracottaleger, onderdeel van het graf van de 1e keizer van China, Qin Shihuangdi. Tijdens de excursie naar dit fenomeen brengt u ook een bezoek aan de Chinese medicijn- en kruidenmarkt en de Grote Ganzenpagode.
Dag 8
Donderdag
Met een binnenlandse vlucht gaat u naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, in het westen van China. Chengdu is een moderne metropool met glimmende winkelcentra en wolkenkrabbers maar gelukkig vindt u er ook nog de traditionele theehuizen waar de stad om bekend is. Vooral die in het Renmin Park is een bezoekje meer dan waard. Ga lekker zitten, drink een kopje thee en kijk om u heen naar het leven van alledag.
Dag 9
Vrijdag
Vandaag heeft u een lange excursiedag. Allereerst brengt u een bezoek aan het Panda Breeding and Research Centre, net buiten de stad. Hier wonen de reuzenpanda’s in een semi natuurlijke omgeving en kunt u kennis maken met dit koddige dier. U gaat er in de ochtend heen want dan zijn ze het actiefst. Hierna gaat u naar de grootste Boeddha ter wereld bij Leshan. Hij is geheel uit de rotsen gehakt en is reusachtig! Alleen al de nagel van zijn grote teen is 8 meter in doorsnee! Moe maar voldaan keert u terug naar uw hotel in Chengdu.
Dag 10
Zaterdag
Vandaag vliegt u naar Guilin, in het zuiden van China. U heeft vervolgens een transfer naar Yangshuo, op ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. Yangshuo ligt aan de Li rivier, middenin een sprookjesachtig landschap van rijstvelden en puntige karstbergen. Dit gebied is al eeuwenlang een inspiratiebron voor dichters en schilders. De laatste jaren is Yangshuo een trekpleister geworden voor toeristen van buiten China maar ook voor de Chinezen zelf om te genieten van de overweldigende natuur en het lekkere eten. U verblijft in een hotel even buiten het centrum aan de Li rivier.
Dag 11
Zondag
Rustdag
Dag 12
Maandag
U kunt op vele manieren genieten van het prachtige landschap rondom Yangshuo. U kunt zelf gaan wandelen of onder leiding van een gids een fietstocht maken naar kleine dorpjes in de omgeving om zo een goed beeld te krijgen van het leven op het platteland. ’s Avonds is er een grote lichtshow op de Li rivier, geregisseerd door niemand minder dan Zhang Yimou, die ook verantwoordelijk was voor de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen van 2008. Het is een bijzonder spektakel met meer dan 100 figuranten die zich als dansende vuurvliegjes over het water bewegen.
Dag 13
Dinsdag
U vliegt vandaag van Guilin naar Shanghai, de grote havenstad aan de oostkust van China. Shanghai als stad heeft meer inwoners dan heel Nederland! U verblijft in één van de oudste hotels van de stad, het Astor House Hotel, met houten vloeren, hoge plafonds en oude kroonluchters.
Dag 14
Woensdag
Vandaag heeft u alle tijd om Shanghai zelf te ontdekken. Maak een wandeling over de Bund, de wandelboulevard aan de Huangpu rivier. Aan deze boulevard bevinden zich nog vele gebouwen uit de koloniale periode en aan de overkant ziet u de moderne skyline van het zakendistrict Pudong. Tegenstelling ten top! U kunt vandaag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het hooggewaardeerde Shanghai Museum. Het is het beste museum van China en is zo groot dat u er wel een dag in zou kunnen dwalen. Of ga winkelen op de (deels) autovrije Nanjing Lu, zeg maar de P.C. Hooftstraat van Shanghai. ’s Avonds geniet u van een diner tijdens een boottocht over de Huangpu rivier om zo vanaf het water de prachtig verlichte stad te bekijken.
Dag 15
Donderdag
Vandaag heeft u de keus uit twee excursies: u kunt een wandeling maken door de French Concession wijk of door Shanghai gaan fietsen. Beide excursies zijn onder Nederlandstalige begeleiding. De wandeling van drie uur voert u door de ‘French Concession’ ofwel ‘Franse wijk’ en wordt uitgevoerd door een Nederlandse gids die in Shanghai woont. De Fransen wilden niet onder Brits gezag leven dus stichtten zij in 1849 hun eigen ‘settlement’. Deze concessie hield feitelijk op te bestaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en formeel na 1946. De Franse Concessie is vermaard om zijn diversiteit: brede lanen met platanen, van een renaissance chateau tot Art Deco appartementsgebouwen, bijzondere villa’s en steegjes. Onderweg wordt er verteld over de geschiedenis van Shanghai, en hoort u bijzondere verhalen over de Chinese maffiabazen uit die tijd en het uitgaansleven in de jaren 20 en 30. Ook Chinese symboliek, waar het Chinese leven mee doordrenkt is, komt aan bod. Bij deze wandeling komt u op plekken waar u anders niet snel zou komen. U zult de stad met andere ogen zien. De fietstocht is onder leiding van een Nederlandstalige gids die al 6 jaar in deze Chinese stad woont en u heel wat kan vertellen over de cultuur en de omgeving. U fietst door verschillende wijken zoals de French Concession, Old Town en komt u uiteraard ook langs de Bund. Onderweg stopt u bij de Jade Boeddha Tempel, een populaire design buurt, en komt u door steegjes en op lokale marktjes die niet in de toeristische folders vermeld staan. Uiteraard is er ook gelegenheid voor een drankje en kunt u vanaf de Bund genieten van de prachtige moderne skyline van het zakendistrict Pudong. Tijdens de fietstocht ziet u de grote contrasten tussen arm en rijk en ervaart u het dagelijkse leven van heel dichtbij. ’s Middags heeft u de tijd om Shanghai zelf te ontdekken. ‘s Avonds bezoekt u een schitterende voorstelling van het ERA Theatre. Het is misschien het beste te vergelijken met het Cirque de Soleil. Niet alleen de acrobaten zullen u keer op keer versteld doen staan, maar zeker ook de entourage met ingewikkelde stellages en prachtige animatie- en audiokunsten. Deze avond is een staaltje Nieuw China ten top.
Dag 16
Vrijdag
Uw indrukwekkende reis door China zit erop. Vandaag vliegt u met KLM weer terug naar Amsterdam waar u aan het begin van de avond aankomt.
Landeninformatie

Prijsindicatie: € 3000,-  a € 3200,- per persoon gebaseerd op 2 samenreizenden afhankelijk van het seizoen waarin gereisd wordt

Inclusief

 • inclusief KLM vlucht en toeslagen en belastingen
 • overnachtingen incl ontbijt in goede middenklasse hotels
 • alle transfers met Engelssprekende gids
 • alle excursies volgens reisschema met Engelssprekende gids
 • softsleeper trein Beijing-Xi’an
 • vluchten Xi’an-Chengdu; Chengdu- Guilin en Guilin-Shanghai
 • Peking Eend diner en Huangpu diner

Exclusief

 • Visum
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

china3 china4 china10 china9 china2 china5 china6 china8