10-daagse stedentrip Beijing-Shanghai

Deze reis brengt u naar de Chinese hoofdstad Bejing. Een enorme stad waar ontzettend veel te zien is. Parken, cultuur, tempels en historie vormen de highlights van het programma. Vergeet ook de culinaire kant van China niet. De reis eindigt met een aantal dagen Shanghai.

Dit is een voorbeeldreis. Deze reis is bijvoorbeeld aan te vullen met een rondreis door een ander deel van China of een combinatie met Hong Kong of een andere stad. China biedt vele mogelijkheden!  Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dag 1
Dinsdag
Om 17.45 uur vertrekt u met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Beijing.
Dag 2
Woensdag
Aankomst Beijing om 08.55 uur (lokale tijd). U wordt opgehaald van de nieuwe luchthaven van Beijing en naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. Het Bamboo Garden Hotel is een karakteristiek Chinees Courtyard (siheyuan) hotel in een rustige oude hutong steeg met een prachtige traditionele Chinese ambtenaren tuin. De oude hutong ligt in een van de weinig overgebleven oude wijken in het centrum van Beijing. U loopt de steeg uit en stuit op allerlei heerlijke Chinese restaurantjes. Het is maar 10 minuten lopen naar het gezellige Houhai Meer en de trommeltoren (Gulou). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vlucht en de omgeving van het hotel verkennen. Of ga naar de avondmarkt bij de Wangfujing, de belangrijkste winkelstraat van Beijing, waar allerlei Chinese lekkernijen verkocht worden.
Dag 3
Donderdag
Beijing was de hoofdstad van de laatste twee keizerlijke dynastieën en dat heeft zijn monumentale sporen nagelaten. In het centrum van Beijing ligt de Verboden Stad, de vroegere woon- en werkplaats van de keizers en hun onmetelijk grote hofhouding. Binnen de dikke hoge muren kan men uren ronddwalen door de vele paleizen, paviljoenen en tuinen. Boven de toegangspoort van de Verboden Stad hangt nog steeds het kolossale portret van Mao Zedong, dat uitziet over het immens grote Tiananmenplein. Op het plein zijn het Mao Mausoleum, het Nationaal Historisch Museum en de Grote Hal van het Volk te bezichtigen. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. Beijing is intussen een zeer moderne stad geworden met nieuw ontworpen wolkenkrabbers, westerse winkelcentra, internetcafés en snelle auto’s. U bezoekt het plein, de Verboden Stad en het Jingshan park. Vanaf de heuvel in dit park heeft u een prachtig zicht op de Verboden Stad. In de avond kunt u genieten van een heerlijk Peking Eend diner.
Dag 4
Vrijdag
Vandaag brengt u een bezoek aan één van de beroemdste bezienswaardigheden van China: de Grote Chinese Muur. U gaat naar een plek waar de Muur mooi in het landschap ligt, naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan, het is er (relatief) rustig en de omgeving is prachtig. In de middag bezoekt u het Zomerpaleis, het zomerverblijf van de late Qing keizers als keizer Qianlong en keizerinweduwe Cixi. Hier kunt u de rest van de middag doorbrengen in de mooi aangelegde tuinen, paleizen en tempels, met uitzicht over het gigantische – met de hand gegraven – meer.
Dag 5
Zaterdag
Een bijzondere excursie vandaag: een wandeling door de hutongs van Beijing onder Nederlandse begeleiding. U maakt kennis met de hutongs, de historische lanen van het oude Beijing. We wandelen zoveel mogelijk via oude wijken in de omgeving van de Confuciustempel en de Trommeltoren in het noorden van de oude stad. Midden in een van de hutongs rust u even uit met een drankje. Het is een perfecte manier om het traditionele leven te leren kennen die in deze eeuwenoude wijken nog steeds de boventoon voert. De wandeling is circa vijf kilometer en duurt ongeveer vier uur (inclusief de pauze), uiteraard ook afhankelijk van het eigen wandeltempo.

In de middag bezoekt u de Lama- en Confuciustempel. De Lamatempel is een goed voorbeeld van een Tibetaans-boeddhistische tempel. Het gebouw was eerst het persoonlijke paleis van keizer Yong Zheng maar werd omgedoopt tot tempel. Lama’s uit vooral Binnen-Mongolië komen hier een paar keer per jaar bij elkaar voor een dienst. Tevens staat hier de zetel van de vorige Panchen Lama die stierf in 1989. In de Confucius tempel wordt Confucius geëerd en zijn filosofie over moraal en maatschappij in gedachten gehouden. De geslaagde kandidaten in de keizerlijke examens zagen hier hun namen in de steentabletten gebeiteld en waren in het oude China voorbestemd voor hoge posten Op de eerste binnenplaats staat het beeld van Confucius en 188 stenen met daarop de namen van de studenten die het keizerlijk examen hebben gehaald. Sommige van deze stenen met inscripties zijn ongeveer 2500 jaar oud. In de avond woont u een Kung Fu show bij in het Red Theatre. Het is een spektakel voor het oog en de oren waarin u binnen een kleine twee uur een aaneenschakeling krijgt voorgeschoteld van de traditionele Chinese Krijgskunsten (Kongfu).

Dag 6
Zondag
Rustdag
Dag 7
Maandag
De laatste dag in Beijing. U brengt een bezoek aan de Tempel van de Hemel (Tiantan), waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Deze prachtige tempel is geheel uit hout opgetrokken zonder dat er een spijker aan te pas kwam! De donkerblauwe dakpannen symboliseren de hemel. Behalve de gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden eeuwenoude bomen dat dagelijks door vele Chinezen als plaats om muziek te spelen en te dansen gebruikt wordt. U krijgt hier een korte workshop tai chi. Aan het begin van de avond heeft u een transfer naar het treinstation van Beijing en reist u per comfortabele sneltrein in 12 uur naar Shanghai. U verblijft met 4 personen in 1 coupe.
Dag 8
Dinsdag
Uitgerust komt u de volgende ochtend aan in Shanghai, een bruisende metropool, en wordt u naar uw comfortabele en zeer centraal gelegen hotel gebracht: het Radisson Blu New World. Dit moderne gebouw ligt op een steenworp afstand van de Nanjing Lu, de bekendste winkelstraat van Shanghai en tegenover het Renmin Park. In de middag brengt u een bezoek aan het Shanghai World Financial Centre. In 2008, ten tijde van de oplevering, was dit gebouw met een hoogte van 492 meter het hoogste gebouw van China en ook het hoogste gebouw van de wereld. Inmiddels is het Shanghai World Financial Center het op vijf na hoogste gebouw ter wereld en het op één na hoogste gebouw in China. Het observation deck bevindt zich 474m boven zeeniveau. Opvallend aan het gebouw is het grote gat aan de bovenkant van de toren. Aanvankelijk zou dit gat een ronde vorm krijgen, maar omdat zo´n cirkel te veel deed denken aan de nationale vlag van Japan en er in Shanghai protesten kwamen hiertegen, werden de plannen veranderd. Aan de bovenzijde van het gat bevindt zich een observatieplatform dat via een lift met ingang aan de buitenzijde van het gebouw te bezoeken is. Hiervandaan heeft u een overweldigend uitzicht over de stad! ’s Avonds geniet u van een diner tijdens een boottocht over de Huangpu rivier om zo vanaf het water de prachtig verlichte stad te bekijken.
Dag 9
Woensdag
Vandaag heeft u de keus uit twee excursies: u kunt een wandeling maken door de French Concession wijk of door Shanghai gaan fietsen. Beide excursies zijn onder Nederlandstalige begeleiding. De wandeling van drie uur voert u door de ‘French Concession’ ofwel ‘Franse wijk’ en wordt uitgevoerd door een Nederlandse gids die in Shanghai woont. De Fransen wilden niet onder Brits gezag leven dus stichtten zij in 1849 hun eigen ‘settlement’. Deze concessie hield feitelijk op te bestaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en formeel na 1946. De Franse Concessie is vermaard om zijn diversiteit: brede lanen met platanen, van een renaissance chateau tot Art Deco appartementsgebouwen, bijzondere villa’s en steegjes. Onderweg wordt er verteld over de geschiedenis van Shanghai, en hoort u bijzondere verhalen over de Chinese maffiabazen uit die tijd en het uitgaansleven in de jaren 20 en 30. Ook Chinese symboliek, waar het Chinese leven mee doordrenkt is, komt aan bod. Bij deze wandeling komt u op plekken waar u anders niet snel zou komen.

U zult de stad met andere ogen zien. De fietstocht is onder leiding van een Nederlandstalige gids die al 6 jaar in deze Chinese stad woont en u heel wat kan vertellen over de cultuur en de omgeving. U fietst door verschillende wijken zoals de French Concession, Old Town en komt u uiteraard ook langs de Bund. Onderweg stopt u bij de Jade Boeddha Tempel, een populaire design buurt, en komt u door steegjes en op lokale marktjes die niet in de toeristische folders vermeld staan. Uiteraard is er ook gelegenheid voor een drankje en kunt u vanaf de Bund genieten van de prachtige moderne skyline van het zakendistrict Pudong. Tijdens de fietstocht ziet u de grote contrasten tussen arm en rijk en ervaart u het dagelijkse leven van heel dichtbij. ’s Middags heeft u de tijd om Shanghai zelf te ontdekken. ‘s Avonds bezoekt u een schitterende voorstelling van het ERA Theatre. Het is misschien het beste te vergelijken met het Cirque de Soleil. Niet alleen de acrobaten zullen u keer op keer versteld doen staan, maar zeker ook de entourage met ingewikkelde stellages en prachtige animatie- en audiokunsten. Deze avond is een staaltje Nieuw China ten top.

Dag 10
Donderdag
Vanuit Shanghai brengt u vandaag per bus een bezoek aan Suzhou en Tongli. Suzhou biedt een mix van oud en nieuw met gezellige cafe’s, oude grachten, stenen bruggetjes en een modern museum. In de oude delen van de stad vindt u de ronde maanpoorten in de steegjes en de boogbruggen over de smalle kanalen die de stad z’n karakteristieke Chinese uitstraling geven. Suzhou heeft ook een lange geschiedenis als stad van de zijde en is beroemd om haar vele tuinen. Representatieve tuinen voor de Chinese tuinarchitectuur zijn de ‘Tuin van de Meester der Netten’ en de ‘Tuin van de Nederige Ambtenaar’. U bezoekt een aantal tuinen. Tevens bezoekt u het Suzhou museum gebouwd in 2007 door architect I.M. Pei . Het gebouw op zich is al een architectonische bezienswaardigheid. Op de weg terug naar Shanghai brengt u nog een bezoek aan het waterstadje Tongli met zijn prachtige oude architectuur, kanaaltjes en bruggen.
Dag 11
Vrijdag

Er is een eind gekomen aan een indrukwekkende reis. U heeft een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Shanghai waar u met een rechtstreekse KLM vlucht om 12.15 uur vertrekt naar Amsterdam waar u dezelfde dag om 18.00 uur aankomt.

Landeninformatie

Prijsindicatie: € 2500,-  a € 3000,- per persoon gebaseerd op 2 samenreizenden afhankelijk van het seizoen waarin gereisd wordt

Inclusief

 • inclusief KLM vlucht en toeslagen en belastingen
 • overnachtingen incl ontbijt in genoemde hotels of vergelijkbaar
 • alle transfers met Engelssprekende gids
 • alle excursies volgens reisschema met Engelssprekende gids
 • softsleeper trein Beijing-Shanghai
 • Peking Eend diner en Huangpu diner
 • alle entreekosten van de dikgedrukte excursies
 • alle lunches en diners (behalve diner op dag 7)

Exclusief

 • Visum
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

china2 china5 china6 china8 china9 china10