12 dagen Tanzania en Zanzibar

Beleef tijdens deze reis een unieke combinatie van overweldigende natuur met uitzonderlijk veel wildlife in de natuurparken Serengeti, Ngorongoro en Lake Manyara, de parelwitte stranden van Zanzibar, lekker eten en de Afrikaanse cultuur! Tijdens deze avontuurlijke reis wordt u vervoerd in een 4WD landcruiser met pop-up dak en overnacht u in comfortabele lodges op basis van volpension. Ga mee op safari naar Tanzania en geniet na op het tropische Zanzibar!

Dit is een voorbeeldreis. U kunt deze reis naar eigen wens aanpassen. Denk daarbij aan alleen op safari of juist relaxen op het strand van Zanzibar. Neem contact met ons op voor alle opties.

Dag 1
Zaterdag
U vertrekt met een lijndienst van Amsterdam naar Kilimanjaro. In de avond komt u aan op Kilimanjaro airport waar u wordt opgewacht door een medewerker van onze agent voor de transfer naar het hotel die ongeveer 45 minuten duurt. In het hotel krijgt u een welkomstdrankje en wordt het programma van de komende dagen met u besproken.
Dag 2
Zondag
Rustdag
Dag 3
Maandag
Na het ontbijt rijdt u in 2 uur naar het Lake Manyara National Park voor uw 1e safari. Dit prachtige park bestaat voor een groot deel uit water en aan de oever kunt u verschillende vogelsoorten spotten waaronder flamingo’s en ooievaars. Met een beetje geluk vindt u hier ook de boom klimmende leeuwen! U gaat in de middag op safari aangezien de leeuwen dan het vaakst gespot worden. Onderweg is het mogelijk om te stoppen in het bruisende plaatsje Mto wa Mbu. U kunt hier optioneel een een mountainbiketocht maken door de bananenplantages en dorpjes. Ofwel een villagewalk maken. Hierbij leert u meer over het proces van bananenbier brouwen en hoe een lokale swahili lunch gemaakt wordt. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn dan kunt u dit van te voren of ter plaatse boeken. U overnacht in een comfortabele lodge op volpension basis.
Dag 4
Dinsdag
Na het ontbijt vertrekt u naar misschien wel het bekendste natuurpark van de wereld; Serengeti National Park! De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Masaï en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks anderhalf miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masaï Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden. De rit naar de accommodatie is één lange safari! U overnacht in een sfeervolle lodge midden in de bush gelegen voor een geweldige bush ervaring.
Dag 5
Woensdag
Vandaag een hele dag game drive door de uitgestrekte Serengeti. Het gebied is net zo groot als België. Geniet van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild dat hier te bewonderen valt.
Dag 6
Donderdag
Op weg naar de Ngorongoro krater geniet u al van een safari enroute. U daalt af in de krater voor een safari over de kraterbodem. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! Daarmee is dit het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Tevens heeft u hier de beste kans om een neushoorn te spotten. U picknickt in het park. De middag heeft u ter vrije besteding.
Dag 7
Vrijdag
In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd. In de loop van de dag rijdt u naar Arusha (ca. 3,5 uur). Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. In de middag maakt u een wandeling op Suye hill forest reserve; een beschermd gebied met oeroud bos. U loopt langs lokale dorpjes en onderweg ziet u diverse bijzondere vogel- en apensoorten. Met een drankje en kleine versnapering geniet u van de prachtige zonsondergang in Afrika! ’s avonds kunt u met de gids dineren bij uw Lodge of in het levendige centrum van Arusha.
Dag 8
Zaterdag
’s Ochtends geniet u met een beetje geluk nog van het uitzicht op de Kilimanjaro en een lekker ontbijt in de prachtige tuin van uw lodge. Vervolgens wordt u naar de airport gebracht waar u afscheid neemt van uw gids en de vlucht naar Zanzibar klaar staat. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van uw nieuwe accommodatie u op. U wordt naar de idyllische kust van Zanzibar gebracht. Hier verblijft u de komende vier nachten.
Dag 9 t/m 11
Zondag, maandag, dinsdag
De bewoners van Zanzibar komen oorspronkelijk uit de Arabische wereld, Afrika en India. Mede hierdoor vindt u een mix van culturen die het eiland zo aantrekkelijk en kleurrijk maken. Een bezoek aan de historische stad Stone Town is dan ook meer dan de moeite waard! Een bezoek aan deze stad brengt u terug in de rijke geschiedenis van dit specerijeneiland. In de ochtend heeft u een uitgebreide stadstour en vervolgens wordt u naar het noorden van het eiland gebracht. Optioneel kunt u via één van de vele kruidenplantages rijden. De geuren van kruidnagel, kaneel, peper, koffie, citroengras, kardemom en natuurlijk saffraan zijn hier alom aanwezig! U heeft alle tijd om te genieten van zon, zee, wildlife (onder water dit keer!) en om alle indrukken die u tijdens de safari’s heeft opgedaan nogmaals te beleven.
Dag 12
Woensdag
Het grootste gedeelte van de dag kunt u nog genieten van zon, zee en strand. In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar het vasteland en van daaruit door naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt.

Landeninformatie

Prijsindicatie: € 3500,-  a € 4000,- per persoon gebaseerd op 2 samenreizenden afhankelijk van het seizoen waarin gereisd wordt

Inclusief

 • Internationale vlucht per lijndienst inclusief belastingen en toeslagen
 • Luchthaventransfers
 • Alle vervoer in een moderne safari truck
 • Diensten van chauffeur/gids
 • Brandstof, tolgelden, alle entreegelden voor de parken
 • Overnachtingen in goede lodges; op Zanzibar in een hotel aan het strand
 • Verzorging van dag 1 t/m 6 op basis van volpension; dag 7-12 op basis van logies en ontbijt
 • Alle activiteiten genoemd in reisschema

Exclusief

 • Visum Tanzania (ter plaatse op de luchthaven ca $ 50 of via een visumbureau)
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

tanzania2 tanzania3 tanzania4 tanzania5