17-daagse rondreis Belize – Natuur en strand

Belize is klein in oppervlakte maar groot in bezienswaardigheden en beschikt over een prachtige natuur zowel boven als onder water. U vindt er overblijfselen van oude Maya culturen maar ook zeer rustige stranden. Houdt u van duiken komt u in Belize helemaal goed aan uw trekken want Belize geldt als duikersparadijs met het tweede grootste koraalrif ter wereld met meer dan 100 koraalsoorten en meer dan 300 vissoorten.

Deze reis is een voorbeeld. Wilt u Belize combineren met Guatemala of Mexico; langer blijven of alleen een duikreis maken: alles kan. Uw reis wordt helemaal samengesteld naar uw wensen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dag 1
Donderdag
U vliegt vandaag van Amsterdam naar Atlanta in Amerika, waar u aan het einde van de middag arriveert en overnacht. Het is helaas niet mogelijk rechtstreeks naar Belize te vliegen.
Dag 2
Vrijdag
Na het ontbijt vliegt u door naar Belize City, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Uw huurauto, categorie SUV-4WD, staat al op u te wachten. Het eerste traject is niet zo lang. U rijdt in circa 2,5 uur naar het Cayo District. U verblijft hier in een accommodatie met een bijzondere locatie in het dichte regenwoud bij de Macal rivier.
Dag 3 en 4
Zaterdag/Zondag
Vanuit uw accommodatie kunt u zeer veel gaan ondernemen. U kunt de Macal rivier per kano verkennen, gaan paardrijden of een stevige wandeling maken. Ook zijn er diverse dagexcursies mogelijk zoals naar de Caracol Maya Ruïnes, ooit de grootste Maya stad van Belize of de grotten van Actun Tunichil Muknal. U kunt zelfs de grens met Guatemala oversteken voor een excursie naar de mysterieuze ruïnestad Tikal.
Dag 5 t/m 7
Maandag t/m woensdag
In circa 4,5 uur rijst u door een prachtig gebied naar het Toledo district tegen de grens met Guatemala. Het Toledo District is één van de mooiste natuurgebieden van Belize en een must voor natuurliefhebbers. Uw accommodatie ligt zeer gunstig waardoor u de omgeving uitstekend kunt gaan verkennen. U kunt  hier ook gaan duiken, snorkelen of vissen en tevens is dit gebiedd doordrenkt met Maya cultuur.
Dag 8 t/m 12
Donderdag t/m maandag
U rijdt terug naar het noorden richting Placencia, een prachtige locatie op een smal schiereiland en omringd door adembenemende witte stranden. Geniet deze dagen van het strand, ga duiken of snorkelen of ga de omgeving verkennen. Het tropisch regenwoud en Maya ruïnes liggen vlakbij.
Dag 13 t/m 15
Dinsdag t/m donderdag
U rijdt terug naar Belize City, waar u de huurauto inlevert op de luchthaven. Hier wordt u vervolgens opgehaald door medewerkers van de Lamanai Outpost Lodge. De laatste drie nachten van uw reis worden hier doorgebracht. De lodge ligt erg afgelegen in de jungle en zorgt voor een bijzondere ervaring. De omgeving is vooral bekend door de Lamanai Maya ruïnes maar er is nog veel meer te doen. In het gebied komen brulapen, krokodillen en vele vogelsoorten voor en er zijn verschillende mogelijkheden om trekkings te maken.
Dag 16
Vrijdag
In de middag wordt u opgehaald bij de lodge en naar Belize City gebracht voor uw retourvlucht. Deze vlucht gaat ook weer via Amerika maar op de terugweg is er geen overnachting nodig. U arriveert zaterdag in Nederland

Landeninformatie

Prijsindicatie: €3.000,- tot €3.200,- p.p. gebaseerd op twee samenreizende personen, afhankelijk van de periode waarin gereisd wordt.

Inclusief

 • Internationale retourvlucht
 • Alle overnachtingen zoals omschreven
 • Ontbijt op dag 2 en van dag 5-12
 • Autohuur (12 dagen) categorie SUV 4WD met CDW autoverzekering
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Verzekering voor tweede bestuurder
 • Retourtransfer in Atlanta
 • Retourtransfer naar de Lamanai Outpost Lodge

Exclusief

 • Benzine, parkeergelden en overige autokosten
 • Excursies
 • Vertrekbelasting (ter plaatse te voldoen op de luchthaven, ca. USD 36 per persoon)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

belize1 belize2 belize3 belize4 belize5 belize6