Praktische informatie Spanje

Vluchtinformatie
Er zijn veel mogelijkheden om in Spanje te komen. U kunt er natuurlijk met uw eigen auto naar toe rijden maar er zijn ook zeer veel vluchtmogelijkheden. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks (met of zonder overstap) naar vele steden in Spanje zoals Barcelona, Madrid en Malaga. Ook zijn er een aantal low-cost luchtvaartmaatschappijen die deze bestemming aandoen. Hiervoor moet vaak wel vanaf een kleinere luchthaven in België of Duitsland gevlogen worden.
Klimaat en beste reisperiode
Spanje heeft een heerlijk klimaat en sommige delen van het land zijn het hele jaar door bereisbaar. Wel zijn er grote verschillen. Het noordwesten van Spanje heeft zachte en regenachtige winters. De zomer is nat en betrekkelijk koel. De maximumtemperatuur ligt rond de 20 graden. In het binnenland is de zomer lang en heet en de winter kort maar koud. De stad Sevilla staat bekend als de warmste stad van Europa. In de zomer wordt het hier regelmatig warmer dan 40 graden. Aan de Zuid- en Oost kust heerst een mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De winters zijn zacht en uitermate aangenaam om te overwinteren.
Reisdocumenten
Voor Spanje heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Mensen met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig.
Geldzaken
De munt van Spanje is de Euro. Dit maakt betalen erg makkelijk. Overal in Spanje zijn pinautomaten te vinden en ook de creditcard wordt alom geaccepteerd.
Tijdverschil
Er is geen tijdverschil met Nederland. Op de Canarische eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland een Spanje.
Elektriciteit
Het voltage in Spanje is 220/230 V. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
Communicatie 
Overal is er wel een draadloze internetverbinding te vinden waardoor u met uw eigen apparatuur (mobiele telefoon of laptop) verbinding kunt maken. De meeste hotels beschikken ook over computers voor algemeen gebruik.
Bellen met uw mobiele telefoon levert ook geen problemen op. De dekking is goed. Check wel bij uw eigen provider wat de kosten zijn voor bellen en het gebruik van internet in het buitenland.
Kleding
Wij adviseren u om luchtige kleding mee te nemen. Een vest of trui voor de frissere avonden is ook altijd prettig. Gaat u veel wandelen zorg dan voor goede wandelschoenen. In religieuze gebouwen zijn kledingvoorschriften waar iedereen zich aan moet houden. Dit houdt in dat vrouwen een rok of broek tot over de knie moeten dragen en de armen geheel bedekt moeten zijn. Mannen moeten een lange broek dragen en de armen moeten tot op de elleboog bedekt zijn.
Gezondheid
Voor een bezoek aan Spanje zijn geen vaccinaties vereist. De gezondheidszorg in Spanje is van een hoog niveau.

Spanje

Reizen naar Spanje: