Niet iedere reis hoeft in het teken van het christendom te staan. U kunt natuurlijk kiezen voor een zonvakantie in Portugal of een avontuurlijke rondreis in Zuid-Afrika. Maar als u wel een reis wilt maken die in het teken staat van het christendom dan zijn onderstaande drie landen goede bestemmingen voor een echte christelijke reis.

Christelijke bestemming 1: Israël

Dit is het land bij uitstek om meer te leren over het christendom. Veel plaatsen uit de bijbel zijn hier terug te vinden. Breng een bezoekje aan Jeruzalem, de Rode Zee, Bethlehem of Nazareth. In dit land zijn de mogelijkheden om Bijbelse plaatsen te bezoeken eigenlijk oneindig. Bovendien is Israël een prachtig land met een bijzondere historie. Ook de sporen van het jodendom en de islam vindt u in dit land. Vooral in Jeruzalem ziet u hoe alle godsdiensten samen komen. Als u naar Israël gaat, is een bezoekje (met eventueel een overnachting) aan een kibboets een absolute aanrader. Een rondreis langs verschillende hotels is een ideale manier om dit land te verkennen. Een reis langs gedenkwaardige plaatsen is ook goed te combineren met een aantal dagen ontspannen aan de prachtige stranden van Israël.
Niet missen: De Dode Zee, Jeruzalem, Berg der Zaligsprekingen

 

Christelijke bestemming 2: Jordanië

Ook in Jordanië vindt u een aantal plaatsen die in de bijbel beschreven worden. Het land grenst aan de Rode Zee en u kunt ook een bezoek brengen aan de berg Nebo. Maar Jordanië heeft een rijke historie en in dit land vindt u nog veel meer overblijfselen van oude beschavingen. Zo zijn er veel resten van Romeinse bouwwerken te vinden en wat denkt u van de stad Petra. Een prachtig uit de rotsen gehakte nederzetting. In de woestijnen van Jordanië vindt u imposante kastelen die altijd een toevluchtsoord vormden voor woestijnreizigers. U kunt er ook voor kiezen om zelf door de woestijn te reizen. Wat u ook bezoekt in dit land, het wordt altijd een onvergetelijke reis.
Niet missen: Nebo, de Rode Zee, Petra, een woestijntocht

 

Christelijke bestemming 3: Noord-Spanje

Bent u geïnteresseerd in pelgrims en kathedralen? Dan moet u zeker eens rondtrekken in het noorden van Spanje. Langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela vindt u plaatsen met prachtige kerken en kathedralen. De gebouwen zijn vaak imposant en ze hebben schitterende ramen met kleurig mozaïek. Ze bieden een mooie plek voor bezinning. Veel kerken hebben hun eigen verhalen en heiligen. Een reis door het noorden van Spanje zorgt ervoor dat u een bepaalde kant van het christendom goed leert kennen. Bovendien is de natuur hier ook prachtig en bieden de steden ook veel ruimte voor culturele uitstapjes.
Niet missen: Burgos, Santiago de Compostela, Bilbao en Léon.